Personvern

Les om personvernreglene våre

og bruk av informasjonskapsler

Utgiver
Denne hjemmesiden eies og utgis av:
Brunata A/S
Vesterlundvej 14
2730 Herlev
Danmark
Telefon: 77 70 70 00
E-post: brunata@brunata.no

Generelt
Personopplysninger er alle former for opplysninger som i et eller annet omfang kan tilbakeføres til deg. Når du benytter nettstedet vårt, innhenter vi og behandler en rekke slike opplysninger. Det skjer f.eks. ved helt normale interaksjoner på hjemmesiden. F.eks. at du melder deg på nyhetsbrev, chatter med vår kundeservicerobot, deltar i en konkurranse/undersøkelse, registrerer deg som ny bruker/abonnent eller ved øvrig bruk av tjenester eller kjøp via vår hjemmeside. Når vi behandler disse opplysningene, er vi en databehandler i henhold til personvernforordningen, EU 2016/679, også kjent under betegnelsen «GDPR»

Hvilke opplysninger innhentes?
Vanligvis innhenter vi og behandler følgende typer opplysninger: En unik ID og tekniske opplysninger om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering, samt hvilke sider du klikker på. I den grad du selv gir uttrykkelig samtykke til det og selv taster inn opplysningene, behandler vi dessuten: navn, telefonnummer, e-post, adresse og kunde-/anleggsnummer.

Formål
Opplysningene brukes til å identifisere deg som bruker og kommunisere med deg på en mest mulig relevant måte, og til å kunne levere deg de tjenestene du ber om, f.eks. å motta nyhetsbrev, benytte vårt online-univers, besvare spørsmål via vår chattefunksjon. I tillegg fører vi statistikk over interessen for vår hjemmeside og dens funksjoner. Dessuten bruker vi opplysningene til å optimalisere og forbedre våre tjenester og innholdet. Vi videreselger aldri dine opplysninger.

Behandlingsgrunnlag
Vår behandling er basert på følgende lovhjemler:
• GDPR, artikkel 6, nr. 1, bokstav a, hvor du har samtykket til behandling av dine personopplysninger for ett eller flere spesifikke formål. Dette kan for eksempel være at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Hvis du har gitt samtykke, kan du når som helst trekke dette tilbake.
• GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav b, hvor behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som du er part i, eller for å gjennomføre tiltak som treffes på din anmodning før en avtaleinngåelse.
• GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav c, hvor behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler oss, for eksempel danske markedsføringsregler og praksis.
• GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav f, hvor behandlingen er nødvendig for at Brunata eller en tredjepart kan forfølge en legitim interesse, med mindre dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter går foran og krever vern av personopplysninger.
• GDPR artikkel 9, nr. 2, bokstav f, hvor behandlingen er nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav eller når domstolene handler innenfor rammen av sin domsmyndighet.

Sikkerhet
Vi behandler dine personopplysninger sikkert og fortrolig i overensstemmelse med gjeldende lovgivning, herunder personvernforordningen og den danske databeskyttelsesloven.
Dine opplysninger vil kun benyttes til det formålet de er innhentet til, og de vil bli slettet når dette formålet er oppfylt eller ikke lenger er relevant.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger utilsiktet eller på ulovlig vis blir slettet, offentliggjort, går tapt, forringes eller blir gjort tilgjengelig for uvedkommende, misbrukes eller på andre måter behandles i strid med lovgivningen.

Lagringsperiode
Vi lagrer opplysninger i det tidsrommet som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige eller relevante. Perioden avhenger av hvilken karakter opplysningen har og bakgrunnen for lagring. Det er derfor ikke mulig å gi en generell tidsramme for når opplysninger slettes. Lagringsperioden for informasjonskapsler fremgår spesifikt av våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Videreformidling av opplysninger
Vi videreformidler ikke dine opplysninger til tredjepartsannonsører av andre/egne produkter og ytelser, men kun til tredjeparter som tilrettelegger for direkte kommunikasjon mellom deg og Brunata, som f.eks. Facebook via pixels og LinkedIn, eller underleverandører for å sende ut vårt nyhetsbrev eller utføre statistikk på hjemmesiden (Google Analytics). Disse behandler utelukkende opplysninger på vegne av oss og kan ikke bruke dem til egne formål.
Videreformidling av personopplysninger som navn og e-post m.m. vil kun skje hvis du selv gir samtykke til det. Vi benytter kun databehandlere i EU eller i land som er i stand til å gi opplysningene dine tilstrekkelig vern.

Dine rettigheter
Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi har registrert om deg samt få tilsendt en kopi av dette i et vanlig format (dataportabilitet).
Du kan når som helst rette innsigelse mot at opplysningene dine blir brukt. Du kan også trekke tilbake ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis opplysningene som behandles om deg skulle være feilaktige, har du rett til å få dem korrigert eller slettet. Henvendelser om dette kan rettes til: brunata@brunata.no.
Hvis du ikke lenger ønsker at vi skal behandle dine personopplysninger, eller at vi skal begrense behandlingen av dine personopplysninger, kan du også sende oss en anmodning om dette til ovennevnte e-postadresse. Alle rettigheter i dette avsnittet er omfattet av regler og unntak om dette i GDPR kapittel 2.

Dine klagemuligheter
Hvis du vil klage over vår behandling av dine personopplysninger, har du også muligheten til å ta kontakt med Datatilsynet

Endringer
Vi kan fortløpende ha behov for å gjøre endringer i disse retningslinjene, slik at de til enhver tid gjenspeiler våre handlinger og dine rettigheter. De til enhver tid gjeldende retningslinjene er tilgjengelige på vår hjemmeside.

Utgiver
Denne hjemmesiden eies og utgis av:
Brunata A/S
Vesterlundvej 14
2730 Herlev
Danmark
Telefon: 77 70 70 00
E-post: brunata@brunata.no

 

RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER

Generelt
Vi innhenter opplysninger om ditt besøk ved hjelp av informasjonskapsler. Informasjonskapsler samler inn statistikk og hjelper oss med å forbedre din brukeropplevelse og vise deg innhold som er relevant for deg.
Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler som kan hjelpe oss med å målrette vår kommunikasjon slik at du kun mottar nyheter og tilbud fra Brunata som vi vurderer som relevante for deg.

Ditt samtykke
Ved å trykke på «Godkjenn alle» i informasjonsvinduet for informasjonskapsler, samtykker du til alle disse formålene. Du kan også velge å presisere hvilke formål du ønsker å gi samtykke til ved å benytte avkryssingsboksene og deretter trykke på «Lagre innstillinger».

Du kan endre ditt samtykke
Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke ved å trykke på det lille ikonet nederst i venstre hjørne av hjemmesiden.

Hva er en cookie?
En cookie er en liten datafil som lagres på datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen din. En cookie er ikke et program som kan inneholde skadelige programmer eller virus.

Hvordan nettsiden bruker cookies
Cookies er nødvendig for å få nettsiden til å fungere. Cookies hjelper oss å få en oversikt over besøkene dine på nettsiden, slik at vi fortløpende kan optimere og rette innholdet på nettsiden mot dine behov og interesser. Cookies kan f.eks, huske hva du har lagt i handlekurven ved tidligere besøk på siden, om du er innlogget og hvilket språk og valuta du vil at skal vises på siden. Vi bruker også cookies for å målrette annonsene våre mot deg på andre nettsider. I hovedsak brukes cookies som en del av vår service for at innholdet som vises skal være så relevant som mulig for deg.

Hvor lenge oppbevares cookies?
Hvor lenge cookies oppbevares på enheten din kan variere. Oppbevaringstiden regnes fra den siste gangen du var inne på nettsiden. Cookien slettes automatisk etter tidens utløp. Nedenfor kan du kan se en komplett liste over cookies.

Slik avviser eller sletter du cookies
Du kan til enhver tid avvis cookies på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen din ved å endre innstillingene i nettleseren din. Hvor du finner innstillingene, avhenger av hvilken nettleser du bruker. Hvis du endrer innstillingene må du være oppmerksom på at enkelte funksjoner og tjenester ikke kan brukes, da de forutsetter at nettsiden kan huske de valgene du gjør.
Du kan velge bort cookies fra Google Analytics her.
Det er mulig å velge bort enkelte annonsenettverk som deler opplysninger på tvers av forskjellige nettverk her.

Sletting av cookies
Cookies som du har akseptert tidligere, kan senere slettes. Benytter du en PC med en nyere nettleser, kan du slette cookies ved å bruke hurtigtastene: CTRL + SHIFT + Delete.

Hvis hurtigtastene ikke virker, eller hvis du bruker MAC, finn ut hvilken nettleser du bruker og klikk på relevant link:

Husk: Hvis du bruker flere nettlesere, må du slette cookies i alle.

Utgaver
Skulle det være forskjeller mellom disse retningslinjene og tilsvarende retningslinjer for informasjonskapsler i informasjonsvinduet for informasjonskapsler på hjemmesiden hvor du gir ditt samtykke, vil det alltid være informasjonsvinduet for informasjonskapsler som gjelder.